Een tweede Belg is besmet met het coronavirus

Een tweede Belg is besmet met het coronavirus

De patiënt in kwestie vertoont milde klachten maar verkeert voor het overige in goede gezondheid, verduidelijkt ze.

Het gaat om een vrouw die verbleef in een regio in Frankrijk waar het coronavirus aanwezig was. De patiënt werd opgenomen nadat ze aan artsen signaleerde last te hebben van keelpijn en een hoest. De vrouw is opgenomen in het UZ Antwerpen, dat één van de referentiecentra is voor deze ziekte, en vertoont slechts milde klachten.

"We proberen nu te voorkomen dat het virus zal uitbreken in ons land", verklaarde Minister De Block verder. "We voeren dag en nacht tests uit. Veel mensen keren terug uit vakantie. De volgende dagen zullen we moeten bekijken van waar de vakantiegangers terugkeren en of ze besmet zijn met het coronavirus."

In de namiddag komt de regering ook bijeen om een stand van zaken op te maken. Ook Tom Auwers, de voorzitter van de federale overheidsdienst Volksgezondheid, zal aan de vergadering deelnemen.

Luchthaven Charleroi neemt maatregelen

De luchthaven van Charleroi neemt alvast extra maatregelen nadat is vernomen dat de eerste Luxemburgse patiënt die mogelijk besmet is met het coronavirus de Waalse luchthaven is gepasseerd. In Spanje is een vrouw uit Navarra die besmet raakte met het virus opgenomen in het ziekenhuis. De vrouw was afgelopen week enkele dagen in België en haar toestand is ernstig.

De FOD Volksgezondheid verstrekt informatie via www.info-coronavirus.be. Er is ook een callcenter waar je terechtkan met je vragen (0800/14689).

Meest gelezen
 1. hootersthumb

  Hooters-serveersters niet te spreken over nieuwe outfits: «De shortjes zijn veel te kort!»

 2. stafthumb

  Staf Coppens belandt in ziekenhuis na pijnlijk incident: «Veel beterschap!»

 3. temp2

  WTF! ‘Temptation’-Bert aangevallen door nieuwe vriend van Delphine

 4. bartthumb

  Zus van Bart De Pauw niet te spreken over rechtszaak: «Dit ruikt naar een afrekening»

 5. laurathumb

  Laura uit ‘Blind Getrouwd’ neemt volgende stap met vriend: «We willen niet te lang wachten met kinderen»