Een terugblik op vijf jaar One Direction

Een terugblik op vijf jaar One Direction

2010

De boysband zag in 2010 het levenslicht dankzij de Britse talentenjacht X-Factor. Aanvankelijk schreven ze zich in als solokandidaat, maar hun coach Simon Cowell bracht hen samen. Onder de naam One Direction haalden ze de finale, maar ze strandden op de derde plaats.

Herbekijk en geniet van de audities van de piepjonge leden.

2011

Een jaar na het succes van X-Factor, zaten de jongens van 1D niet stil. Ze tekenden een platencontract bij Syco, publiceerden twee boeken en gingen op tournee met negen andere X-Factor-deelnemers. Daarnaast lanceerden ze hun eerste single 'What makes you beautiful' en hun eerste album 'Up all night' uit.

2012

Hun harde werk werd al snel beloond en ze slaagden er in om wereldwijd harten te breken. In hun thuisland wonnen ze een award voor 'British Single' voor hun hit 'What makes you beautiful'. In de Verenigde Staten braken ze dan weer alle records toen het album 'Up all night' na amper één dag naar de eerste plaats in de US Billboard-lijst klom. Later op het jaar brachten ze ook hun tweede album 'Take me home' uit.

2013

In 2013 ging de wereldwijde verovering van 1D verder. Ze traden onder meer op in Tokyo en trokken met hun wereldtournee door Europa, Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Op 1 mei deden ze voor het eerst ook België aan tijdens de 'Take me home' tour. Het concert was in amper 11 minuten uitverkocht.

Daarnaast hielden ze de commerciële draaischrijf flink gaande. Ze brachten hun derde album 'Midnight Memories' uit en begonnen met filmen van hun eerste documentaire: 'One Direction: This Is Us'. Om de fans te belonen riepen ze ook een 1D-day in leven. Meer dan zeven uur lang werd sociale interactie voorzien via YouTube, met live optredens en bekende gasten.

2014 

Dat de mannen van One Direction een neus hebben voor wat succesvol en lekker is, wordt eens te meer duidelijk. In 2014 brachten ze de concertfilm 'One Direction: Where We Are' uit, publiceerden ze een derde boek 'Who we are', werd het album 'Four' opgenomen én lanceerden ze een eigen parfum.

2015

25 maart 2015 was een zwarte dag voor alle Directioners wereldwijd: bandlid Zayn Malik kondigde aan dat hij uit de groep stapte. Hij kampte zogezegd met stress en wou het kalmer aandoen. Vijf maanden na dit slechte nieuws, maakten de vier overblijvende leden bekend even niet meer te willen touren om zich op een solocarrière te kunnen concentreren. In de tussentijd bezocht de boysband wel nog voor een tweede keer ons land, brachten ze een single ('Drag me down') uit zonder Zayn, en kwam Louis Tomlinson met het heuglijke nieuws op de proppen dat hij vader werd. Voor hun tijdelijke break-up zouden ze ook nog een laatste album uitbrengen.

Bron: Elle