"Een smartphone aan je pols binden noem ik geen wearable."

"Een smartphone aan je pols binden noem ik geen wearable."

Mike Bell, de general manager van de nieuwe apparaten van Intel, is niet onder de indruk van de huidige generatie smartwatches. "Een mobiele telefoon om je pols binden, is niet echt wat ik een wearable zou noemen. Er moet een reden zijn waarom je de technologie zou gebruiken," zei hij op de Web Summit conferentie in Dublin.

Bell bleef bij het thema. "Dat is meteen ook de reden waarom je niet veel mensen met een wearable (alle soort smartwatches, armbanden, etc) ziet. Het is misschien niet echt iets dat normale mensen wensen te dragen."

Verder zei Bell dat Intel de bullshit rond het potentieel van smartwatches, fitness trackers en andere draagbare apparaten beu is en dat het bedrijf van plan is om de markt op zijn kop te zetten. "We willen een pionier zijn op het vlak van wearables. We zetten hoog in op wearables, maar niet op de manier zoals de mensen ze nu kennen. Het is een vrij veilige gok want we werken samen met de beste mensen."

Bell voorziet een belangrijke rol voor de modebedrijven. "Ik denk dat we een hype kunnen creëren als we technologie aan mode koppelen. Modebedrijven kennen hun klanten, maar weten niet veel van technologie en vice versa."

"Nu Apple de Apple Watch lanceerde, zeggen mensen dat het gebruik van smartwatches zal toenemen. Ik ben het ermee eens, de smartwatch heeft een toekomst, maar niet zoals hij er nu uitziet met de mogelijkheden die de Apple Watch nu biedt."

"Ik heb een Zwitsers horloge dat ik graag gebruik. Het is het ultieme apparaat met een aantal slimme functies binnenin. Ik denk dat we niet te ver moeten nadenken om een goede smartwatch te ontwerpen."