Eén op de vijf werknemers flirt erop los

Eén op de vijf werknemers flirt erop los

De cijfers spreken voor zich: één op de vijf werknemers heeft weleens gekust met een collega. Zo'n 14% dook met diezelfde collega effectief tussen de lakens. In één op vijf gevallen leiden deze avontuurtjes tot een kortstondige relatie, slechts één op tien huwt of gaat samenwonen met zijn of haar collega-geliefde.

De vonk slaat het vaakst over wanneer collega's na het werk op stap gaan, op zakenreis of tijdens een personeelsfeest. Ook sociale media spelen een belangrijke rol. Een complimentje is immers maar een muisklik verwijderd. Toch geeft de helft van de ondervraagde werknemers aan dat een relatie op de werkvloer allesbehalve ideaal is. Zo'n 37% stelt dat deze relaties op korte termijn gedoemd zijn tot stranden, terwijl 54% gewag maakt van de praktische problemen die kunnen opduiken. Daarbij wordt er geval gevreesd voor roddels (78%), maar ook voor conflicten en afleiding (46%).

Wettelijk gezien zijn er geen bezwaren tegen collega's die relaties aanknopen. Ook volgens Marina Willecomme, de HR Director van Tempo-Team ziet er geen problemen in. «Het gebeurt wel vaker dat collega's verliefd worden en een relatie beginnen, dat hoeft niet per definitie problematisch te zijn», verklaart ze, terwijl ze tegenlijk ook pleit voor een duidelijker beleid hierrond.

Bij Metro houden we het geflirt op de werkvloer binnen de perken, maar we wensen jullie een zeer gelukkige Valentijn!