Een op de vijf ouders heeft spijt van de naam van hun kind

Een op de vijf ouders heeft spijt van de naam van hun kind

Het onderzoek werd uitgevoerd door Mumsnet, een website voor jonge ouders. De resultaten tonen aan dat de spijt meestal binnen de eerste zes weken na de geboorte komt. De belangrijkste reden die ouders opgeven, is dat de gekozen naam te vaak voorkomt. Maar liefst één ouder op de vier geeft toe dat teveel kinderen dezelfde naam hebben als hun spruit. Een verkeerd gevoel of druk van buitenaf zijn ook vaak aangehaalde redenen.

"De naam van de baby is een van de eerste dingen die ouders moeten kiezen. Op een bepaalde manier is spijt van een naam een goede oefening voor ouders, omdat je veel werk moet verzetten met onderzoek naar de naam, veel mensen tegelijkertijd tevreden probeert te stellen en je uiteindelijk een fout maakt", verklaart Justine Roberts, de oprichter van Mumsnet, aan BBC News.

De oprichter heeft ook troostende woorden voor ouders die de verkeerde keuze gemaakt hebben. "De meeste kinderen leren leven met hun naam. Zij die er echt geen vrede mee kunnen nemen, kunnen altijd terugvallen op meerdere voornamen, bijnamen of in extremis op een naamsverandering.

Foto Pixabay