Een op de drie Belgen wil vaccin om op vakantie te kunnen gaan

Een op de drie Belgen wil vaccin om op vakantie te kunnen gaan
liefst 77% heeft al reisplannen, waarvan 74% bij voorkeur naar het buitenland gaat. Voor 1 op de 3 is vakantie zelfs de grootste motivator om zich te laten vaccineren. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Corendon.

Van de Belgen die al reisplannen hebben, geeft 96% aan met het vliegtuig op vakantie te gaan en de helft van deze groep heeft zelfs al een vliegvakantie geboekt. 94% van de Belgen wil zich laten vaccineren; voor 1 op de 3 is vakantie zelfs de grootste motivator om zich te laten vaccineren. 44% wil dan ook liefst gevaccineerd zijn alvorens het vliegtuig op te springen

Reisadvies

Maar 62% van de Belgen laat de beslissing om op vakantie te gaan afhangen van het reisadvies voor de bestemming. Daarnaast is voor bijna 90% van de Belgen een geld-terug-garantie bij annulering de belangrijkste voorwaarde bij het boeken van een vakantie. September is op dit moment de populairste vertrekmaand (23%), gevolgd door juli (18%) en juni (14%).

All Inclusive nu nog populairder

Uit de vroegboekcijfers voor 2021 blijkt dat Turkije voorlopig het meest populair is als vakantiebestemming (48%), gevolgd door Griekenland (25%) en Egypte (9%). Het vakantietype dat het meest populair is onder jong en oud is de All Inclusive vakantie. 87% van de Corendonklanten geeft de voorkeur aan all-inclusive, met 16% die aangeeft dat ze omwille van Covid-19 eerder voor een all inclusive kiezen omdat de Covid-19 maatregelen daar goed worden nageleefd (72%).