Eén lettertje te veel maakt toerist beroemd in IJsland

Eén lettertje te veel maakt toerist beroemd in IJsland

Na een vermoeiende vlucht naar IJsland wou Noel Santillan zo snel mogelijk naar zijn hotel op 'Laugavegur', een grote straat in Reykjavik. De 28-jarige toerist gaf echter 'Laugarvegur', met een extra 'r', op als bestemming. Die straat ligt niet in de IJslandse hoofdstad, maar in Siglufjörður, een vissersdorpje in het noorden van het land, zo'n 400 kilometer verder.

Santillan was uren onderweg en had het vermoeden dat er iets niet klopte, maar bleef toch gaan. "Ik was erg moe na de vlucht en wou zo snel mogelijk naar het hotel gaan. Daarom bleef ik maar rijden, ondanks dat de borden naar Reykjavik in de verkeerde richting wezen. Ik heb onderweg wel van het uitzicht genoten", getuigt hij aan Visir.

Eenmaal aangekomen in Siglufjörður, vertelde een bewoonster dat hij zich honderden kilometers van zijn bestemming bevond. Ze hielp hem aan een hotelkamer in het vissersdorpje en sindsdien gaat het verhaal van Santillan rond als een lopend vuurtje in IJsland. Visir ging nog eens langs bij de man en ontdekte dat hij het prima naar zijn zin had in Siglufjörður.

Iceland Magazine ontdekte bovendien dat de fout gemaakt werd door het hotel. Op een boekingssite staat aangegeven dat het adres 'Laugarvegur' is, een fout die heel wat zaken in de straat blijkbaar maken.

Volgens Visir is Santillan ondertussen goed aangekomen in de IJslandse hoofdstad. Het hotel zou de fout hebben rechtgezet door hem te onthalen als een ware superster. Zo kreeg hij een gratis diner, een betere kamer en zijn eigen parkeerplaats. Die behandeling is blijkbaar terecht, want Santillan geeft aan dat mensen hem op straat herkennen.