Een droge maar veelal zwaarbewolkte zondag

Een droge maar veelal zwaarbewolkte zondag

Zondag begint droog en vrij zonnig met hoge sluierwolken en plaatselijk aanvriezende mistbanken. In de namiddag wordt het geleidelijk zwaarbewolkt vanaf het oosten. Op de meeste plaatsen blijft het droog tot de avond maar in de Hoge Venen kan op het einde van de dag een eerste vlokje sneeuw vallen. Maxima van 4 graden in de Hoge Venen tot lokaal 9 graden aan zee. Dat meldt het KMI. Zondagavond en volgende nacht wordt het zwaarbewolkt tot betrokken. Een neerslagzone breidt zich uit van het oosten naar het centrum van het land. Boven 500 m valt er overwegend sneeuw en kan er een accumulatie optreden van 10 cm of meer. Elders is de Ardennen is het smeltende sneeuw, in Laag- en Midden-België gewoon regen.

Maandag is het zwaarbewolkt met perioden van regen en buien, in Hoog-België valt er smeltende sneeuw of sneeuw. In de Ardennen is het uitkijken voor gladde wegen. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 9 graden aan zee. Dinsdag is er eerst nog veel bewolking met hier en daar enkele buitjes, met een winterse karakter ten zuiden van Samber en Maas. In de loop van de dag wordt het overwegend droog met breder wordende opklaringen. Maxima van 0 tot 7 graden.

Woensdag is het droog met in de meeste streken brede opklaringen. In de loop van de namiddag bereiken lage wolken mogelijk het oosten van het land. Maxima van 1 tot 7 graden. Donderdag nadert een storing vanuit Frankrijk. De opklaringen maken geleidelijk plaats voor veel bewolking maar overdag zou het nog droog blijven. Het wordt wel zachter met maxima van 2 tot 9 graden. In de nacht naar vrijdag volgt er regen.

bron: Belga