Een crèche reeds ontruimd, twee scholen en andere crèche blijven afgezet

Het personeel en de kinderen van de crèche 'Les petits Matelots' in de Stationsstraat in Vorst werden inmiddels geëvacueerd. In twee andere scholen en een crèche in de buurt van de Driesstraat moeten de kinderen en het personeel nog steeds ter plaatse blijven. De scholen en kinderdagverblijven werden eerder vandaag afgezet na de schietpartij in de Driesstraat die plaatsvond bij een huiszoeking in het kader van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs.

De kinderen en het personeel van de Franstalige school 'La Cordée' en de crèche 'Le Dries' in de Driesstraat en de Nederlandstalige school 'De Wereldbrug' in de Hallestraat moeten nog steeds ter plaatse blijven. De ouders van de kinderen wachten nog steeds in een zaal van het college in de Sint-Denijsstraat. Ook buurtbewoners die niet aan hun woonst geraken, kunnen er terecht.

Volgens de burgemeester moeten de maatregelen niet tot ongerustheid leiden, klonk het eerder. De schoolgebouwen en crèches zijn gesloten en worden bewaakt door de politie.

bron: Belga