Een citytrip naar Parijs is even ongezond als twee sigaretten roken

Een citytrip naar Parijs is even ongezond als twee sigaretten roken

Sinds de komst van lowbudget-vliegmaatschappijen en online bookingportalen als Ryanair en Expedia is het voor mensen nog nooit zo eenvoudig geweest om van de ene stad naar de andere te hoppen. Maar de gevolgen voor onze gezondheid zijn niet mals. The European Transport and Environment Association maakte een vergelijking tussen de luchtvervuiling in elke stad en het aantal sigaretten het daarmee gelijkstaat. Het zou de eerste keer zijn dat toeristische data en gegevens over luchtvervuiling samen worden gevoegd om toeristen te informeren over de risico's op vakantie.

Croissants en twee sigaretten 

Wie naar de stad van de liefde gaat, Parijs, neemt behalve een croissant best ook de twee sigaretten erbij. Dat is het aantal dat je op vier dagen zou roken. Absolute koplopers zijn Istanboel en Praag met vier sigaretten op evenveel dagen. Dublin komt er dan weer het beste uit met 'maar' ééntje.

#heatwave usually rhymes with pollution.

Alarming Nitrogen dioxide levels in #Paris #Madrid #Lisboa #London #Cologne #Antwerp #Rotterdam as seen yesterday by our #Sentinel5P??? #AirQuality space-based monitor#canicule #OndadeCalor pic.twitter.com/UMyp9GsxHc

— Copernicus EU (@CopernicusEU) August 4, 2018