Een biertje per dag is goed voor je hart

“Eén glas per dag is gezond", klinkt het al jaren bij wijnfanaten. Nu hebben ook bierliefhebbers een excuus om dagelijks van een pint te genieten, want ééntje per dag vermindert de kans op een hartaanval. Dat beweert een groep Italiaanse onderzoekers.
door
Julie
Leestijd 1 min.

“An apple a day keeps the doctor away”, maar maak van die appel dus maar een biertje. Overmatig drinken blijft natuurlijk enorm schadelijk voor ons lichaam, maar één of twee glazen van de drank verlagen je risico op hart- en vaatziekten met een kwart.

De groep wetenschappers van het IRCCS Mediterraans Neurologisch Instituut analyseerden 150 studies en konden daaruit het goede nieuws afleiden. Bovendien verhoogt een lage consumptie van bier je kans op dementie of kanker niet, zoals eerder werd gedacht.

De gezondheidsvoordelen van het brouwsel zijn toe te schrijven aan het hoge percentage antioxidanten in het drankje. Dat zijn stoffen die schadelijke chemische verbindingen in ons lichaam, waarvan geweten is dat ze hartaanvallen veroorzaken, opruimen. Daarnaast bevatten pintjes goede mineralen en zit er weinig suiker in.

Een andere studie van de Universiteit van Scranton in Pennsylvania toonde aan dat een biertje per dag het risico op aderverkalking vermindert met de helft.

Onderzoeksresultaten om dit weekend op te klinken, als je het ons vraagt!

Foto Pexels