Een Belgische game op Kickstarter

Een Belgische game op Kickstarter

Thierry Brimioulle is een onafhankelijke ontwikkelaar uit Brussel. In juli 2015 richtte hij zijn eigen studio op, Pipette Inc., om geëngageerde en maatschappijkritische games te maken. The Man Came Around is het eerste project van de studio, een mix van avontuur, survival en politieke fabel.

De 2D-titel voert vijf burgers op die Occida proberen te ontvluchten, een fictieve natie die verzinkt in een dictatuur nadat enkele corrupte multinationals de macht overnamen. Het groepje vluchtelingen moet de grens oversteken en overleven in de bergen. Tijdens het avontuur word je geconfronteerd met een heleboel morele dilemma's, zoals het opofferen van een teamlid of de dood van onschuldige mensen.

The Man Came Around ligt in de lijn van titels als This War of Mine en Paper, Please. De graphics, gemaakt met speedpainting, zijn minimalistisch en lijken op een schilderij in zwart, wit en rood.

Om zijn project te financieren, heeft de Brusselse ontwikkelaar een Kickstarter-campagne gelanceerd. Het eerste doel is tegen 10 mei € 10.000 op te halen om de soundtrack te maken. Een haalbare kaart, want na amper 8 uur stond de teller al op 26%. Wil je meestappen in dit Belgische avontuur? Iedereen die € 10 geeft, krijgt een digitale kopie van de game. Als alles volgens plan verloopt, zou The Man Came Around eind 2018 uit moeten zijn op pc en Mac.