Een beetje moe? Vind direct een plaats voor een dutje met Google Naps

Een beetje moe? Vind direct een plaats voor een dutje met Google Naps

Met het goede weer heb je sowieso al wel eens gedacht om te luieren in de zon. Misschien heb je dat niet gedaan omdat je het ideale plaatsje niet vond. Gelukkig biedt het internet zelfs daar een oplossing voor tegenwoordig.

Google Naps is een woordspelling op het bekende Google Maps. Naps gebruikt dezelfde kaart en staat bezoekers toe om plaatsen toe te voegen waar je een dutje kan doen. Er zijn vier categorieën: bed, bank, brug en grasveld. In België zijn er nog niet veel plaatsen aangeduid maar wat niet is kan nog komen. Nederlanders en Amerikanen hebben al heel wat prima plekjes voor een dutje aangeduid.

Het idee komt van de Nederlandse creatievelingen Kakhiel en Venour. Ze hebben op hun website duidelijk gemaakt dat Naps een parodie is op Maps. Ze vragen dan ook aan Google dat ze hen niet aanklagen, want ze hebben niet veel geld en geen tijd om in de gevangenis te zitten. Als Google toch besluit om hen aan te klagen en ze hun huis verliezen, kunnen ze nog altijd gebruik maken van hun eigen website om een slaapplek te vinden.