Eedaflegging Trump - Meer dan 90 arrestaties in marge van inauguratie Donald Trump

Eedaflegging Trump - Meer dan 90 arrestaties in marge van inauguratie Donald Trump

Vrijdag is het in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC tot rellen gekomen tussen anti-Trump-betogers en de ordediensten. Zeker 95 mensen werden daarbij gearresteerd, aldus de politie. De relschoppers probeerden een blokkade aan het parcours van de parade van Trump te doorbreken en bekogelden de politieagenten. Die reageerden met traangas en pepperspray. Politiechef van Washington DC verklaarde dat de problemen veroorzaakt werden door een kleine groep manifestanten. "Het is een zeer klein percentage van de mensen die in vrede samenkwamen in onze stad", zei hij volgens ABC News. Volgens de zender kwam het onder meer tot opstootjes tussen de anti-Trump-beweging #DisruptJ20 en Bikers for Trump.

Op video's die werden verspreid via de sociale media is te zien hoe mensen ramen insloegen van een bank en een Starbucks-filiaal. Volgens de politie hebben de relschoppers wagens beschadigd, eigendommen vernield en verschillende brandjes gesticht. Er werden onder meer politievoertuigen beschadigd, en op de sociale media is te zien hoe een limousine in brand werd gestoken.

Ook in New York, aan de Trump Tower, kwam het vrijdagmiddag (plaatselijke tijd) tot confrontaties tussen betogers die Fifth Avenue wilden blokkeren en agenten. En ook in San Francisco waren er protesten.

Zaterdag vindt er in Washington DC een grote protestmars van de vrouwenbeweging plaats.

bron: Belga