Edward Snowden zit officieel op Twitter en volgt enkel de NSA

Edward Snowden zit officieel op Twitter en volgt enkel de NSA

De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden heeft een account geopend op het sociale netwerk Twitter. Ironisch genoeg is de enige Twitteraccount die hij volgt die van zijn vorige werkgever, de NSA. Snowden vluchtte in 2013 uit de Verenigde Staten, nadat hij de afluisterpraktijken van de NSA had gelekt aan de pers en verblijft nu vermoedelijk in Rusland.

Op zijn profiel geeft hij aan dat hij vroeger voor de overheid werkte, maar zich nu ten dienst staat van het volk. In zijn eerste tweet vroeg hij "Kan je me nu horen?".

Can you hear me now?

— Edward Snowden (@Snowden) 29 september 2015

Nadien knoopte hij een gesprekje aan met astrofysicus Neil deGrasse Tyson over het water op Mars, met de vraag 'voor een vriend' of ze daar een paspoortcontrole aan de grens hebben. Snowden liet nadien weten dat hij zich bezig houdt met projecten als Freedom of the Press, maar dat hij nog steeds tijd vindt om kattenfoto's te bekijken. Hij sprak ook over het label dat hij opgeplakt krijgt, ofwel dat van een held, ofwel dat van een verrader, en dat labels vooruitgang niet tegenhouden. In zijn voorlopig laatste tweet haalde hij met een kwinkslag aan dat er in Fort Meade, de militaire basis waar de NSA zijn hoofdkwartier heeft, plots duizenden Twitteraccounts geopend zijn. In minder dan een dag vergaarde Snowden al meer dan 926.000 volgers.