Eden Hazard ziet "vlotte zege dankzij snelle openingstreffer"

Eden Hazard ziet "vlotte zege dankzij snelle openingstreffer"

Eden Hazard kwam met een kuitblessure niet helemaal ongeschonden uit het duel met Tunesië, maar twee doelpunten in de 68 minuten dat de aanvoerder op het veld stond waren meer dan voldoende om terecht tot Man van de Match uitgeroepen te worden. "Dit was een makkelijke wedstrijd omdat we snel scoorden, we wisten dat Tunesië moest winnen en daardoor ruimte zou laten. Onze kracht lag in de counter. Na twee speeldagen tellen we acht doelpunten, we hopen natuurlijk op dat elan voort te gaan", vertelde de aanvoerder na de wedstrijd.

Met de toplanden die het moeilijk hebben in de groepsfase en een België dat momenteel wervelt, lijken de WK-winstkansen voor de Rode Duivels steeds groter te worden. "We zijn een goed team en we willen zeker naar de finale. Vier jaar geleden gingen we eruit in de kwartfinales tegen Argentinië, als we nu tegenover hen zouden staan, zou dat wel een andere wedstrijd opleveren. Argentinië is nog steeds goed, maar wij zijn sterker geworden."

Met vier doelpunten is Romelu Lukaku momenteel samen met Cristiano Ronaldo topschutter op het WK. Hazard en Lukaku lijken mekaar op het veld blindelings te vinden. "Met Rom is het makkelijk: we passen naar hem als hij in de zestien is en hij mist nooit. Hij heeft de goede vorm te pakken", besloot Hazard.

bron: Belga