Eden Hazard en Romelu Lukaku maken kans op plaats in Wereldeftal

Eden Hazard en Romelu Lukaku maken kans op plaats in Wereldeftal

Het Wereldelftal of World11, een prijs van FIFPro en de Wereldvoetbalbond FIFA, wordt gekozen door de spelers zelf. Meer dan 25.000 spelers uit 75 landen brachten hun stem uit op basis van de prestaties van het seizoen 2016-2017. Dat leverde 55 genomineerden op. Het uiteindelijke elftal wordt op 23 oktober tijdens de ‘Best FIFA Football Awards' in Londen bekendgemaakt.

Nog nooit een Belg

Voor Lukaku (foto), die vorig seizoen 25 doelpunten maakte in de Premier League, is het zijn eerste nominatie voor het Wereldelftal. Hazard was eerder al genomineerd, maar schopte het nog nooit tot de uiteindelijke elf. Meer nog, sinds de allereerste stemming in 2005 stond er nog nooit een Belg bij de beste elf. Kevin De Bruyne, die vorig jaar ook genomineerd was, is dit jaar niet bij de kanshebbers. Ook Vincent Kompany en Thibaut Courtois werden al eens genomineerd, maar zij zijn er ditmaal niet bij.

Vaste klant

Op de shortlist staan verder veel namen die er ook de voorbije jaren op figureerden, maar er zijn ook nieuwkomers, waaronder het Franse toptalent Kylian Mbappé. De enige speler die tot nu toe elk jaar bij de genomineerden hoorde, is de Italiaanse doelman Gianluigi Buffon.

Real Madrid is hofleverancier, met maar liefst dertien spelers op de voorlopige lijst. Nooit eerder stonden er zoveel voetballers van dezelfde ploeg bij de beste 55.