Eddy Merckx huldigt twee nieuwe fietsroutes in vanuit geboortedorp Meensel-Kiezegem

Eddy Merckx huldigt twee nieuwe fietsroutes in vanuit geboortedorp Meensel-Kiezegem

Eddy Merckx heeft vanmorgen in zijn geboortedorp Meensel-Kiezegem (Tielt-Winge) twee nieuwe fietsroutes ingehuldigd die van hieruit vertrekken en door het Hageland voeren. Beide routes zijn een initiatief van Toerisme Vlaams-Brabant. Ze zijn respectievelijk 30 en 70 km lang en werden genoemd naar de wielerlegende. De routes vertrekken aan wielercafé Het Boerenhof in de Binkomstraat 12 in Meensel-Kiezegem. De eerste is een korte, recreatieve route van 30 km die de knooppuntbewegwijzering van het Fietsnetwerk Vlaams-Brabant gebruikt en hierbij achtereenvolgens Sint-Joris-Winge, Tielt, Molenbeek-Wersbeek en Meensel aandoet.

De tweede is een lange route van 70 km voor sportieve fietstoeristen met een aparte bewegwijzering. Deze voert via Lubbeek, Sint-Pieters-Rode, Houwaart, Tielt-Winge, Bekkevoort, Kortenaken, Glabbeek naar Meensel. Beide routes bevatten enkele pittige hellingen.

Toerisme Vlaams-Brabant investeerde circa 9.000 euro in een nieuwe bewegwijzering voor de lange route, een overzichtsbord bij de startplaats, een folder en promotie. De routes werden uitgestippeld door het Comité 525, een groep Merckx-fans uit deze regio die zich noemde naar het aantal overwinningen dat Merckx als wielrenner behaalde. Het Comité nam enkele jaren terug in Meensel-Kiezegem het initiatief om een standbeeld op te richten voor Merckx en huldigde hem vorig jaar bij de doortocht van de Ronde van Frankrijk door dit dorp.

bron: Belga