Eddie Redmayne krijgt officieel de hoofdrol in spin-off van Harry Potter

Eddie Redmayne krijgt officieel de hoofdrol in spin-off van Harry Potter

Het is een magisch jaar voor Eddie Redmayne die net een paar maanden geleden de Oscar voor Best Acteur won voor zijn vertolking van Stephen Hawking in The Theory of Everything. Maar daarmee eindigt de magie voor Redmayne niet, want de Britse steracteur heeft de hoofdrol gekregen in de aankomende spin-off van Harry Potter.

In  Fantastic Beasts & Where to Find Them zal Redmayne de rol van Newt Scamander spelen, een expert op het vlak van magische wezens. Dat nieuws werd officieel bevestigd door Warner Bros. De film speelt zich zeven decennia af voor de geboorte van Harry Potter.

Fantastic Beasts, dat gepland staat om op 18 november 2016 in de bioscoop te verschijnen, zal de eerste film van de trilogie worden die gebaseerd is op de boeken van JK Rowling.

"Eddie is een onverschrokken acteur, vol innovatie, menselijkheid en hij is  pienter," zei Greg Silverman, voorzitter van de creatieve ontwikkeling en productie bij Warner.

"Ik ben heel enthousiast dat we met hem mogen werken aan die nieuwe avontuur in de wondere wereld van JK Rowling en ik weet dat zij net zo enthousiast is."