Ed Sheeran met vier voeten en een snuit verkocht voor het goede doel

Ed Sheeran met vier voeten en een snuit verkocht voor het goede doel

Pigs Gone Wild was deze zomer een kunstwandeling in de Engelse stad Suffolk. Wandelaars konden genieten van 39 verschillende varkens, die versierd zijn door verschillende kunstenaars. Daarbovenop kwamen gemeenschapsprojecten en scholen nog op de proppen met dertig sculpturen.

De varkens zijn vaak geïnspireerd op bekende mensen en hebben steeds een woordgrapje in hun naam, gaande van Bradley Piggins tot Elvis Porksley en Frankenswine.

Three cheers for #SirBradleyPiggins #Wiggins #PigsGoneWild #Ipswich #Rio2016 pic.twitter.com/oEe00bFZpN

— Meddlesome Matty (@LIntrepid) 13 augustus 2016

Are you #trotting into #Ipswich to say #oink this weekend? I'm by #TheCurveBar waiting xxx X X ? pic.twitter.com/yEpJy2NGqi

— Elvis Porksley (@porksley) 12 augustus 2016

Nu de zomer erop zit, zijn de varkens geveild om geld in te zamelen voor het St Elizabeth verpleeghuis in Suffolk. Een opmerkelijke aanwezige was Ed Sheer-ham, die voor 6.200 pond (7.200 euro). De gelukkige winnaar krijgt daarbovenop nog een persoonlijke boodschap van de menselijke tegenhanger van het beeld.

@edsheeran has said he will sign and write a personal message for the highest bidder of Ed Sheer-Ham at auction! pic.twitter.com/e3ELHT95tf

— Pigs Gone Wild (@PigsGoneWild16) 12 september 2016

Sheer-ham was bijna de ster van de avond, maar één zwijn heeft meer geld in gezameld. Ipswich Blue, gebaseerd op Delfts porselein, was het duurste item en ging onder de hamer voor 6.5000 pond (7.500 euro). In totaal brachten de beelden meer dan 2000.000 pond in het laatje voor het verzorgingstehuis.

Have you met the beautiful Ipswich Blue? Inspired by Dutch Delftware pottery, you can find her on Ipswich Waterfront.

Een foto die is geplaatst door Pigs Gone Wild (@pigsgonewild16) op

Foto AFP / M. Sagliocco