Economische missie Mexico - Belgapom en minister Muyters bakken frietjes tijdens handelsmissie in Mexico

Economische missie Mexico - Belgapom en minister Muyters bakken frietjes tijdens handelsmissie in Mexico

Belgapom, de beroepsvereniging van de Belgische aardappelhandel en -verwerking, heeft maandag tijdens de handelsmissie naar Mexico onder leiding van prinses Astrid, frietjes gebakken tijdens een persevenement voor Mexicaanse en Belgische journalisten. Belgapom introduceerde in Mexico ook zijn ambassadeur van de Belgische friet, James Bint. "Wat wij vaststellen is dat hier steeds meer interesse is voor frietjes, en België is de grootste exporteur van diepvriesfrieten ter wereld", zegt Romain Cools, algemeen secretaris van Belgapom. "We hebben vorig jaar ook een sterke groei op deze markt gekend van 300 procent."

Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA), die in Mexico zelf ook even plaatsnam achter de frietketel, noemde de frietjes een "echt nationaal symbool van België". "We zijn trots om te kunnen zeggen dat we de beste frietjes ter wereld hebben. En we willen verzekeren dat ook de generaties na ons dit nog zullen kunnen claimen. Daarom moeten we investeren in innovatie voor onze aardappelindustrie", aldus Muyters.

De Belgische frietjes waren maandagavond in Mexico ook present op een "Sabores de Bélgica"-event van de Belgische voedingssector.

bron: Belga