Ecolo-schepen Bernard Van Nuffel nieuwe voorzitter van Vivaqua

Bernard Van Nuffel, eerste schepen van Jette van Ecolo, wordt de nieuwe voorzitter van de Brusselse watermaatschappij Vivaqua. Zo heeft de Algemene Vergadering woensdag beslist. Van Nuffel was vorige legislatuur reeds bestuurslid. Hij volgt de Brusselse schepen Faouzia Hariche (PS) die op haar beurt haar partijgenoot Yvan Mayeur, in ongenade gevallen na het Samusocial-schandaal, opvolgde.

De raad van bestuur werd in de nasleep van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 hernieuwd. Traditioneel gebeurt dat in juni, maar nu werd beslist om dat te vervroegen om het strategisch plan VIVAnext voor de periode 2019-2024 versneld te kunnen uitvoeren.

De raad van bestuur bestaat uit 29 leden, 21 mannen en 8 vrouwen. Die verkoos op haar beurt de 7 leden van het uitvoerend bestuur, de voorzitter en de ondervoorzitter. Van Nuffel is dus de nieuwe voorzitter, Guy Wilmart (PS-Anderlecht), de oud-voorzitter van Sibelga, ondervoorzitter. Voorts bestaat het uitvoerend bestuur uit Jonathan Biermann (MR-Ukkel), Vanessa Loodts (DéFI-Schaerbeek), Cathy Marcus (PS-Sint-Gillis), Vincent Molenberg (Ecolo-Oudergem) en Marc Vande Weyer (cdH-Sint-Agatha-Berchem).

bron: Belga