Eagles of Death Metal: "Mensen verborgen zich in onze kleedkamer"

Eagles of Death Metal: "Mensen verborgen zich in onze kleedkamer"

Verschillende fans zijn gevlucht naar de kleedkamer van frontman Jesse Hughes tijdens de aanval, getuigde de zanger aan de website Vice.com. De daders konden er echter binnendringen.

Op de website staat een klein fragment van het interview, dat volgende week wordt gepubliceerd. «Verschillende mensen verborgen zich in onze kleedkamer. De moordenaars slaagden erin binnen te dringen en brachten iedereen om, behalve een kind dat zich verborg onder mijn lederen jas», aldus een erg aangeslagen Hughes.

«Mensen deden alsof ze dood waren en waren zo bang. Een belangrijke reden waarom zo velen zijn gedood, is dat zo veel mensen hun vrienden niet wilden achterlaten. Veel mensen plaatsten zich voor hun vrienden.»

In Bataclan verloren 89 mensen het leven in het geweld. Onder de slachtoffers van de aanslag zijn onder andere de commerciële verantwoordelijke van de band, Nick Alexander, en drie leden van het platenlabel van de groep. De bandleden zelf konden zich in veiligheid brengen en gingen na het drama terug naar de Verenigde Staten. Ze annuleerden al hun concerten.

https://www.youtube.com/watch?v=wOeI7nRYUE4