E3 Harelbeke - Sep Vanmarcke past voor Gent-Wevelgem na valpartij

E3 Harelbeke - Sep Vanmarcke past voor Gent-Wevelgem na valpartij

Sep Vanmarcke zal zondag niet deelnemen aan Gent-Wevelgem, na zijn val van vrijdag in de E3 Harelbeke. Daarbij liep hij geen breuken op. Dat meldt zijn team EF Education First. "Na de Hotondberg is er een korte afdaling naar de belangrijkste bocht van de koers, wat voor veel stress zorgt", doet Vanmarcke zijn verhaal. "Ik reed naar voren aan de linkerkant, we reden op dat moment aan 70 kilometer per uur. Er was een golf in het peloton. Aangezien ik de laatste renner aan de buitenzijde was, werd ik van de weg geduwd. In het gras bleef ik zo lang mogelijk op mijn fiets. Maar dan was er een diepe gracht, waar ik in viel."

Een ziekenwagen bracht Vanmarcke naar het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde voor verder onderzoek. Daar bleek dat hij geen breuken heeft opgelopen. "Er is veel gekneusd, zoals mijn ribben. Mijn knie en enkel zijn verstuikt. Die staan nu gezwollen. Ik kan nu niet normaal wandelen. Maar ik moet enkel rijden. Hopelijk zal het binnen enkele dagen beter zijn, na wat rust en behandeling door teamarts David Castol."

EF Education First houdt Vanmarcke uit voorzorg aan de kant voor Gent-Wevelgem. Door zijn kniepijn zou hij toch niet in aanmerking komen voor het podium, aldus Vanmarckes team. "Sep concentreert zich op zijn voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. In Dwars door Vlaanderen zullen we woensdag zien hoe ver hij staat in zijn herstel", besluit de ploegarts.

bron: Belga