E17 richting Frankrijk bij Kortrijk-Oost versperd door twee ongevallen

De E17 richting Frankrijk is ter hoogte van Kortrijk-Oost volledig versperd door twee ongevallen waarbij in totaal drie wagens betrokken zijn. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Wie van Gent naar Kortrijk wil, rijdt best om via Brugge, aldus de woordvoerder. "Rond 02.00 uur botsten twee personenwagens tegen elkaar. Een van de wagens is daarbij over de kop gegaan, en vervolgens is een derde wagen ingereden op het ongeval", aldus Bruyninckx. "Twee personen zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht."

"Omdat het nacht is, is er momenteel slechts één kilometer file, maar we raden toch aan om indien mogelijk weg te blijven van de plaats van het ongeval", aldus Bruyninckx rond 02.45 uur.

Het Verkeerscentrum raadt de bestuurders die vanuit Gent naar Kortrijk willen rijden om de E40 naar Brugge te nemen, en in Brugge de E403 te nemen richting Kortrijk. In Aalbeke kunnen ze, voorbij het ongeval, opnieuw de E17 oprijden. "Momenteel wordt ook bekeken of een lokale omleidingsroute, een zogenaamde calamiteitenroute, wordt voorzien", zegt Bruyninckx nog.

bron: Belga