Dylan Teuns pakt de leiderstrui na tweede plaats in zesde etappe Vuelta

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dylan Teuns (Bahrain-Merida) heeft de rode leiderstrui gegrepen in de Ronde van Spanje. De Limburger werd tweede in de zesde rit, over 198,9 kilometer tussen startplaats Mora de Rubielos en de aankomst boven op Ares del Maestrat, na de Spanjaard Jesus Herrada (Cofidis). Beide renners maakten deel uit van een vroege vlucht van elf. De rit werd na iets meer dan honderd kilometer koers opgeschrikt door een massale val in het peloton. Onder meer Nicholas Roche (Sunweb) en Rigoberto Uran (EF Education First) moesten opgeven. Op dat moment waren voorin al elf renners weggereden, met naast Teuns en Herrada ook sterke klimmers als Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo), Robert Gesink (Jumbo-Visma) en David de la Cruz (INEOS).

De Ethiopiër Tsgabu Grmay (Mitchelton-Scott) was voorin op een kleine dertig kilometer van de aankomst in de aanval getrokken en kreeg even later de Portugees Nelson Oliveira (Movistar) met zich mee. Het duo bleek op de slotklim echter niet bestand tegen Teuns en Herrada. De Spanjaard profiteerde in de slotmeters optimaal van het geleverde werk van Teuns, die als beloning de rode leiderstrui mag omgorden. Het peloton in de achtergrond hield zich immers koest. Enkel de Sloveense youngster Tadej Pogacar (Bahrain-Merida) reed in het slot nog weg van de favorieten.

Morgen wacht de renners voor de derde dag op rij een aankomst boven. Na twee colletjes van derde categorie en eentje van tweede categorie eindigt de etappe boven op de Mas de la Costa, een helling van eerste categorie.

bron: Belga