DVV Trofee Lille - Van der Poel wil eindigen op 20 overwinningen

DVV Trofee Lille - Van der Poel wil eindigen op 20 overwinningen

Het drama van het WK in Luxemburg kan Mathieu van der Poel niet meer goedmaken dit jaar. Wel heeft hij de ambitie om het seizoen in schoonheid te eindigen. "Ik tel nu 18 zeges", zei hij zaterdag na zijn overwinning in Lille. "Graag wil ik het jaar eindigen met de teller op 20." Van der Poel en Van Aert, maar ook Tom Meeusen maakten er een spektakelstuk van in Lille. Het trio domineerde de wedstrijd, zag op het eind ook nog Van der Haar sterk terugkeren, maar uiteindelijk werd het in de laatste honderden meters toch nog een duel op het scherpst van de snee tussen de twee grote tenoren. Even leek het er zelfs op dat beiden tegen de grond zouden gaan na een manoeuvre van Van Aert. "Wat doet die nu?", dacht Van der Poel. "Ik moest echt alle zeilen bijzetten om overeind te blijven, maar gelukkig stak Wout meteen zijn hand uit waardoor ik wist dat het niet opzettelijk was. Hij had geluk dat ik daar reed. Anders belandde hij wellicht in de nadar. En ik had dan weer geluk dat er een afsluiting stond, want ik kon me afduwen en recht blijven. Het was echt heel close of we lagen beiden tegen de grond."

Door het incident kon Van der Poel niet als eerste aan de eerste van twee lussen beginnen. "Maar dan maakt Wout een fout door de binnenkant open te laten", deed de Nederlander zijn verhaal. "Ik kon er weer voorbij en in de tweede lussenpartij nam ik een voorsprong. Die stond ik niet meer af."

En zo behaalde Van der Poel zijn 18e zege van het seizoen. "Ik hoop dat ik de kaap van de 20 kan ronden. Dat zou heel mooi zijn. Als kind droom je daar toch van, dus ik ga mijn best doen om dat te realiseren in de komende wedstrijden", besloot de Nederlander.

bron: Belga