DVV Trofee Antwerpen - Sanne Cant zegeviert, Marianne Vos 4e bij rentree

Sanne Cant heeft zaterdag de Scheldecross, de vijfde manche van de DVV Verzekeringen Trofee, op haar palmares gebracht. De Belgische kampioene won na een spannende strijd voor de Nederlandse Sophie de Boer. De Tsjechische Katerina Nash finishte als derde. Marianne Vos werd bij haar rentree in het veld meteen vierde. Marianne Vos moest na een afwezigheid van bijna twee jaar - haar laatste cross was het WK in Tabor in januari 2015 - op de laatste rij starten. Het belette niet dat de Nederlandse in een mum van tijd oprukte naar de voorste regionen en in een groepje belandde met Sanne Cant en Katerina Nash. Intussen was voorin Sophie de Boer, zondag nog goed voor de overwinning in Overijse, al ontsnapt. Ze telde bij de eerste passage aan de finish al 9 seconden voorsprong op het achtervolgende trio. Iets verder zat wereldkampioene Thalita de Jong.

Halfweg cross moest Vos haar inspanning bekopen en viel ze weg uit het achtervolgende groepje, waar vooral Cant het tempo bepaalde. Nash bleef langer in het wiel, maar ook zij zou de Belgische kampioene, die op zoek ging naar De Boer, moeten laten rijden.

Bij de laatste passage aan de finish telde Cant nog steeds negen seconden achterstand en ondanks een klein foutje in de zandstrook wist de Belgische kampioene in de laatste honderden meters de Nederlandse alsnog bij te benen en zelfs de overwinning te pakken in een lange sprint. Nash werd derde. Vos eindigde op de vierde stek, op 59 seconden van Cant.

In het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee behoudt Thalita de Jong, zaterdag vijfde op 1:08, haar leidersplaats. Wel ziet ze Cant naderen tot op 1:07. Sophie de Boer klimt naar de derde stek op 1:24.