DVV Antwerp 10 Miles & Marathon verwacht opnieuw 40.000 deelnemers

De organisatie van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon verwacht ook dit jaar over alle afstanden heen meer dan 40.000 lopers en joggers op de Antwerpse Linkeroever. Nieuw dit jaar is onder meer dat de band tussen deelnemers en supporters extra wordt aangehaald. Supporters thuis of langs de kant kunnen hun favoriete lopers live volgen aan de hand van tussentijden en na afloop krijgt elke deelnemer een persoonlijke online pagina met resultaten en videobeelden van passages bij controlepunten. Op zondag 17 april vindt de 31ste editie plaats. Het deelnemersrecord staat sinds twee jaar geleden op 41.300 personen - een aantal dat ook vorig jaar gehaald werd. De organisatie en de stad Antwerpen verwachten ook nu in die buurt te eindigen. Het overgrote deel, zowat 30.000 mensen, nemen deel aan de 10 Miles.

Ook langs het parcours zullen er allicht tienduizenden supporters postvatten. Zij genieten net als de lopers van heel wat randanimatie. "Onderweg zorgen onder andere dj's, muziekgroepen, doedelzakspelers en cheerleaders voor een positieve vibe", zegt organisator Greg Broekmans van Golazo. "En net als vorig jaar wordt er een grote tribune opgetrokken aan de finish van de 10 Miles op Linkeroever."

Het evenement start die zondag om 9 uur met de Marathon, gevolgd door de Kids Run, Short Run en Ladies Run. De 10 Miles vormt het slot en gaat in drie "waves" van start om te lange wachttijden te vermijden.

Inschrijven kan nog online via www.dvvantwerp10miles.be tot 29 maart, nadien tot 14 april bij de filialen van Runners Service Lab en tot slot ook nog ter plekke vanaf 15 april. Wie 5 euro extra betaalt, kan overigens mee een project van SOS Kinderdorpen steunen.

bron: Belga