Duo helpt treinreiziger die bezwijkt onder hitte

Duo helpt treinreiziger die bezwijkt onder hitte

De hitte heeft donderdag een reiziger geveld op een trein van Brussel naar Bergen. Een dokter en een verpleegster die toevallig ook op het voertuig zaten, boden het slachtoffer hulp.

Sandrine, een studente uit Brussel die elke dag de trein neemt naar Bergen, was getuige van het incident. "Omdat er veel mensen waren, hadden we bijzonder weinig plaats", vertelt ze bij RTL. "Bovendien bleek de airco in het voertuig niet te werken."

De jonge vrouw zag hoe een man plots een aanval kreeg. "Daarop heet de conducteur via de intercom gevraagd of er medisch personeel aan boord was, en dat bleek gelukkig het geval. Een dokter en een verpleegster zijn hem meteen komen helpen."

Omdat er weinig plaats was, moest de man tussen de zetels worden gelegd. “Daar konden ze het zuurstofmasker van een jonge passagier gebruiken.”

Noodstop in Halle

De toestand van de man ging evenwel achteruit. Daarom stopte de trein vroeger in Halle, waar een ambulance het slachtoffer opwachtte.

Sandrine bedankte tot slot iedereen die heeft geholpen. Hoe het intussen met de man is gesteld, wist de studente niet. Ook NMBS-woordvoerder Thierry Ney was daarvan niet op de hoogte.