Duizenden studenten nemen dildo mee naar de les uit protest

Duizenden studenten nemen dildo mee naar de les uit protest

Vanaf augustus volgend jaar mogen mensen verborgen schietijzers meenemen naar universiteitscampussen en leslokalen, op voorwaarde dat ze de juiste vergunning hebben. Deze nieuwe wet kon op heel wat kritiek rekenen, zeker nu verschillende Amerikaanse campussen opnieuw het decor waren voor een schietpartij.

Onder meer oud-studente Jessica Jin (24) kon haar oren niet geloven toen ze mensen op de radio wapenbezit hoorde goedpraten ondanks de verschillende dodelijke schietpartijen. Om te protesteren tegen deze "hypocriete" wapenwet, lanceerde Jin de ietwat ludieke actie met de hashtag #cocksnotglocks. Op een Facebookpagina roept ze mensen op om volgend jaar met een dildo op school te verschijnen. Deze onschuldige seksspeeltjes zijn namelijk verboden in Texas en het tonen van zo'n bungelende neppenis kan boetes van 500 dollar opleveren. "Het is absurd dat we in problemen raken door een dildo mee te brengen, maar niet voor een wapen", aldus Jin.

De initiatiefneemster kon al op heel wat enthousiasme rekenen voor haar actie. Zo hebben al meer dan 3.900 studenten zich aangemeld om met een dildo op zak naar school te trekken. Toch is haar protest niet geheel zonder risico. Naar eigen zeggen heeft ze online zelfs doodsbedreigingen ontvangen van mensen die haar actie schandalig en obsceen vinden.

De wapenwet wordt uitgebreid zodat studenten hun vrienden en geliefden kunnen beschermen tijdens een schietpartij. Zulke incidenten op Amerikaanse scholen rijst immers de pan uit. Dit jaar vielen er al 30 doden en 53 gewonden bij meer dan 50 schietpartijen.

Hands down the best FB event invite I've ever gotten (TY @explications!) pic.twitter.com/4Y28zCEJvb

— autumnaltones grimes (@andreagrimes) October 10, 2015

US University Students Are Taking Dildos To School With Them & Here's Why. http://t.co/0jT7NNW6Vp #CocksNotGlocks pic.twitter.com/vCWlD2j5Ei

— Yuri B. (@ArcherMishale) October 12, 2015