Duizenden fans van Prince willen geen eerbetoon door Madonna

Duizenden fans van Prince willen geen eerbetoon door Madonna

De Billboard Music Awards is de eerste grote awarduitreiking sinds het overlijden van Prince. Eén van de sleutelmomenten van de show zal het eerbetoon van Madonna aan de 57-jarige popzanger zijn.

Al zijn de fans daar niet blij mee. De petitie tegen de hommage van Madonna werd al 8.000 keer ondertekend. Nochtans is de zangeres een logische keuze. Ze is één van de laatste overlevende van de grote iconen uit de jaren 80 na de dood van Prince, Whitney Houston en Michael Jackson. Daarnaast hebben de twee een duet op haar album ‘Like a Prayer' en waren ze goede vrienden.

De aanhangers van het popicoon zien dat anders. “Prince is meer waard dan een optreden van Madonna”, zegt initiatiefneemster van de petitie Stacey Flygirrl Wilson. Alternatieve artiesten die de fans aangeven zijn Lenny Kravitz, Sheila E. en Chaka Khan.

De producer van de plechtigheid Mark Bracca trekt het zich alvast niet aan. “Iedereen heeft recht op een eigen mening, maar we zijn vereerd dat Madonna iets wil doen om haar overleden vriend te eren. Ik denk dat het geweldig wordt.”

Foto AFP / M. Coppola