Duizenden actievoerders in pensioenoptocht door Antwerpen

Duizenden actievoerders in pensioenoptocht door Antwerpen

In Antwerpen hebben leden van de christelijke, socialistische en liberale vakbonden massaal deelgenomen aan een betoging door Antwerpen. Op de Groenplaats, de aankomst van de betoging, worden de militanten toegesproken door afgevaardigden. Het druilerige weer weerhield de betogers er niet van in groten getale te verzamelen op de Leopold de Waelplaats op het Zuid. Van daaruit trok de stoet, met een symbolische lijkwagen voorop, richting het centrum met de Groenplaats als eindbestemming.

Vooral premier Charles Michel - waarvan een groot, karikaturaal hoofd wordt meegedragen - en burgemeester Bart De Wever - op een spandoek met onderschrift "burgemeester van de rijken" - zijn kop van jut. In de optocht stapt ook een groep van de Mora-vestiging in Mol mee. Begin september raakte bekend dat daar 97 jobs bedreigd worden omdat een deel van de productie verdwijnt.

Onderweg werd de menigte toegesproken door PVDA-voorzitter Peter Mertens. Aangekomen op de Groenplaats zochten heel wat betogers snel beschutting voor de regen in een van de café's op het plein, waardoor de massa snel uitdunde. De overgebleven groep luistert er naar comedian Nigel Williams en afgevaardigden van de drie vakbonden.

bron: Belga