Duivels staan voor zware klus tegen Bosnië

Duivels staan voor zware klus tegen Bosnië

Vanavond pikken de Rode Duivels de draad weer op van hun kwalificatiecampagne voor het WK in Rusland in 2018. Na de 0-3-overwinning tegen Cyprus, staan de Belgen vanavond tegenover Bosnië-Herzegovina, al zal dat zonder de geblesseerde Thorgan Hazard zijn. Woensdag had de bondscoach er nog alle vertrouwen in dat het zou goed komen, maar na de laatste training gisteren bleek dat onterecht. "Thorgan is niet fit genoeg om aan de match tegen Bosnië te beginnen", zei hij onomwonden.

De middenvelder was nochtans de gedoodverfde favoriet om de plaats van de geblesseerde Kevin De Bruyne in de startelf in te nemen. De tweede van drie Hazard-broers speelt al weken op een heel hoog niveau bij zijn Duitse club Borussia Mönchengladbach en zette die vormpiek extra in de verf met een doelpunt tegen Barcelona in de Champions League. Had hij aan de start gestaan, dat had het de eerste keer geweest dat Thorgan en Eden samen in een officiële match speelden.

Roberto Martinez moet dus op zoek naar een nieuwe oplossing, maar liet uitschijnen dat dat geen probleem is. "We hebben gelukkig andere spelers die klaar zijn om hun waarde te tonen", klonk het vol vertrouwen.

Bosnië heeft geen schrik

Er mag dan geen spoor van ongerustheid te bespeuren zijn in het Belgische kamp, ook bij Bosnië heerst het geloof in de eigen kwaliteiten. "We zijn naar hier gekomen om een resultaat neer te zetten", liet Bosnisch bondscoach Mehmed Bazdarevic optekenen. Het Balkanland verloor de vorige confrontatie met de Belgen met 3-1, maar volgens de trainer zijn de omstandigheden deze keer helemaal anders. "De sfeer is nu goed in de ploeg. We weten waar we ons aan moeten verwachten en mijn spelers hebben veel meer ervaring. We zijn naar hier gekomen om het spel te bepalen, ook al weten we dat de Belgen het balbezit willen opeisen."

Ook de Bosnische sterspeler Miralem Pjanic steekt zijn ambitie niet weg. "Ik ben er zeker van dat we onze tegenstander morgen in de problemen kunnen brengen", aldus de voormalige ploegmaat van Radja Nainggolan bij AS Roma. "We moeten intelligent spelen en de volledige 90 minuten geconcentreerd spelen. We hebben de kwaliteiten in huis om het verschil te maken."

VTM brengt Rode Duivels in beeld

In de marge van de voorbereiding op de kwalificatiewedstrijd raakte bekend dat VTM de uitzendrechten voor de wedstrijden van de Rode Duivels heeft binnengehaald. Vanaf september 2018 tot en met juni 2022 zijn 40 wedstrijden van de nationale ploeg exclusief te zien bij de commerciële zender.