Duitse steden mogen dieselwagens bannen

Dankzij een beslissing van het hoger gerechtshof in Leipzig zouden de 15 miljoen dieselwagens in Duitsland binnenkort wel eens kunnen verdwijnen. De aandelen op de Duitse markt stuikten in elkaar toen het nieuws bekend raakte. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Als het van de Duitse regering afhangt zullen miljoenen mensen binnenkort moeten overschakelen naar een meer milieuvriendelijke wagen. Steden als Stuttgart en Dusseldorf eisen een volledige ban op het gebruik van dieselwagens. De eis komt er niet zomaar. Eerder hadden Duitse milieuactivisten een handvol steden gedagvaard. Ze verwijten de overheid dat ze het volk niet goed genoeg beschermt tegen milieugerelateerde ziektes, die voornamelijk te wijten zijn aan de uitstoot van dieselwagens. De beslissing is de eerste stap een groter plan om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Exit vervuilende wagens 

Niklas Schinerl, activist bij Greenpeace Duitsland, is tevreden met de beslissing: "Over heel Europa worden er beslissingen zoals deze gemaakt en is het duidelijk dat dieselauto's van het toneel gaan verdwijnen."