Duitse politie pakt man op in onderzoek naar moord op CDU-politicus

Duitse politie pakt man op in onderzoek naar moord op CDU-politicus

In Duitsland heeft de politie in het kader van het onderzoek naar de moord op een CDU-politicus een man opgepakt. Walter Lübcke werd een week geleden van dichtbij in het hoofd geschoten. Details over de arrestatie werden voorlopig in het belang van het onderzoek niet vrijgegeven. Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung gaat het echter om een jongeman, tevens een bekende van de vermoorde politicus. De krant meldt voorts dat de verdachte zaterdagnamiddag al werd ondervraagd en dat bronnen nabij het onderzoek zeggen dat de dader werd geïdentificeerd.

Nog volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung kwamen de onderzoekers de verdachte op het spoor na uitgebreid onderzoek van de gegevens van de regionale politicus, waaronder blijkbaar ook telefoondata. De politie stelde zelf dat het nog te vroeg is om te spreken van een verdachte. Het is niet geweten waar de man wordt vastgehouden en ook niet wanneer er meer informatie volgt.

Lübcke werd op 2 juni kort na middernacht door een familielid dood aangetroffen op het terras van zijn woning in het dorp Wolfhagen-Istha, niet ver van de stad Kassel. Hij wordt donderdag begraven.

bron: Belga