Duitse politie beëindigt klimaatprotest waarbij trein met VW-auto's gestopt werd

Duitse politie beëindigt klimaatprotest waarbij trein met VW-auto's gestopt werd

De Duitse politie heeft een einde gemaakt aan een protestactie van klimaatactivisten, die een trein met auto's van Volkswagen geblokkeerd hadden nabij de hoofdfabriek van de autobouwer in Wolfsburg. Dat heeft een politiewoordvoerder gemeld. De betogers lieten de trein gisteren stoppen door een spoor te blokkeren. De laatste betoger werd volgens de politie rond middernacht van de sporen verwijderd. Een onderzoek naar gevaarlijk gedrag met gevolgen voor het spoorverkeer is opgestart.

De politie gaf niet mee hoeveel activisten van de sporen gehaald werden. Gisteren was sprake van enkele tientallen, van wie er sommigen zich aan de sporen hadden vastgemaakt.

De betogers gaven te kennen dat hun actie gericht was tegen de autosector, die ze verantwoordelijk houden voor een aanzienlijk deel van de huidige klimaatcrisis.

Volkswagen liet weten dat de blokkade geen gevolgen gehad heeft voor de productie. Zes activisten blokkeerden wel nog de toegang tot een nabijgelegen belevingscentrum van Volkswagen, dat ook dienst doet als distributiepunt voor nieuwe wagens, aldus een woordvoerder.

bron: Belga