Duikers bergen drie doden in overstroomd gebied in Neder-Beieren

Duikers bergen drie doden in overstroomd gebied in Neder-Beieren

Bij de verwoestende overstromingen in Neder-Beieren zijn drie personen om het leven gekomen. Duikers ontdekten de lichamen woensdagavond in een ondergelopen huis in Simbach am Inn. Dat maakten de politie en het bestuur in Pfarrkirchen bekend.

De brandweer ontdekte de lichamen rond 20.30 uur. Meer details over wat er precies gebeurd is of de identiteit van de slachtoffers zijn niet bekend. De politie is een onderzoek gestart. Michael Fahmüller, hoofd van Landkreis Rottal-Inn, reageerde emotioneel. "We voelen mee met de nabestaanden", zei de CSU-politicus.

Door de hevige regenval steeg het waterpeil in het zuidoosten van Beieren woensdag zeer snel. De autoriteiten riepen de overstromingen al uit als ramp. Auto's en bomen werden door het wassende water meegesleurd. Op vele plaatsen stond het water metershoog in de straten. Veel huizen raakten compleet ingesloten. De door het water verraste bewoners moesten met helikopters gered worden. De schade loopt naar verwachting in de tientallen miljoenen.

bron: Belga