Duikende jack russell lokt toeristen naar Malta

De grootste attractie van Malta is niet langer de Blauwe Grot. Evenmin is het een of andere kerk of een museum. Tegenwoordig gaat een duikende jack russell met de meeste aandacht lopen op het eiland in de Middellandse Zee.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

In het oosten van Malta ligt een prachtige baai op het schiereiland Delimara, waar je St. Peter's Pool aantreft. Niet alleen is het een schitterende plek om te vertoeven, je kan er ook prachtig duiken vanaf de rotsen, in het heerlijke water van een natuurlijk gevormd zwembad.

Bovendien is de kans groot dat je twee van de beroemdste inwoners van het eiland tegen het lijf loopt: Pele en zijn hond. Sinds 1973 bezoekt Pele bijna elke dag deze plek, om er een duikje in het water te nemen.

Hoewel dat op zich niet zo bijzonder is, verschijnen op YouTube steeds meer filmpjes van de man. En dat heeft alles te maken met zijn trouwe kompaan. Minstens even graag als zijn baasje, maakt de jack russell van Pele een duikje van de rotsen. Dat levert hilarische beelden op, waar steeds meer toeristen op afkomen.