#DudesGreetingDudes gebruikt humor om te bewijzen dat seksisme een probleem is

#DudesGreetingDudes gebruikt humor om te bewijzen dat seksisme een probleem is

De video waarin een vrouw 10 uur door New York wandelt en opmerkingen van mannen naar haar hoofd geslingerd krijgt, heeft veel mannen boos gemaakt. "Kan ik niet gewoon goeiedag zeggen tegen vrouwen?" Alleen vergeten ze dat wanneer mannen gedag zeggen aan vrouwen op straat, het bijna nooit alleen gaat om een eenvoudig en vriendelijk gebaar. Dat bracht komiek Elon James White op het idee om de perfecte vraag te stellen: "Als catcalling alleen maar sociaal is en niet gaat om de vrouw, waarom doen mannen het dan niet sociaal bij elkaar?"

Zo werd de hashtag #DudesGreetingDudes geboren. White spoort mannen aan om dezelfde opmerkingen te maken maar ze te adresseren aan een andere man in plaats van een vrouw. "Met humor kan je de waarheid vertellen zonder de les echt te spellen," verklaarde White aan Mashable.

White beweert dat de hashtag niet spot met homoseksualiteit en dat hij kritiek heeft op mensen die zijn idee misbruiken door dat wel te doen. In plaats daarvan hoopt hij dat mensen het gebruiken om op humoristische wijze een sociaal probleem bespreekbaar te maken.

"Zoals met alles dat je loslaat op het internet kun je niet controleren wat iedereen die deelneemt ermee doet," legt hij uit. "Ik vond de video problematisch en om in te pikken op de controverse rond de video heb ik de hashtag gecreëerd."

"Hoewel een hashtag geen problemen oplost, kan het helpen om het bewustzijn bij mensen te verhogen," besluit hij.