Dubbelslag voor Nairo Quintana in Valencia

Dubbelslag voor Nairo Quintana in Valencia

Nairo Quintana (Movistar) heeft de vierde etappe in de Ronde van Valencia (cat. 2.1) op zijn naam gebracht. De Colombiaan toonde zich zaterdag in de koninginnenrit over 180 km tussen Segorbe en Llucena de sterkste bergop en soleerde naar de zege. Hij haalde het voor Merhawi Kudus (Dimension Data) uit Eritrea en de Portugees Manuel Amaro (W52-FC Porto-Porto Canal). Greg Van Avermaet verliest zijn leiderstrui aan Quintana. Ben Hermans werd eerste Belg met een zevende stek en behoudt zijn tweede plaats in het klassement. Vijf renners wilden de lastige slotklim niet afwachten en kozen voor een vroege vlucht: Lawson Craddock, Igor Anton, Cyril Gautier, ook de voorbije dagen al in de aanval, Philippe Gilbert en Laurens De Plus.

Maximaal reden ze 5:35 voorsprong bij elkaar, maar dat volstond niet om voorop te blijven. Gilbert en Anton werden als eersten bijgehaald door een voorwacht van het peloton. De Plus en co. werden aan de voet van de slotklim, de Alto Mas de la Costa, ingerekend door het hoge tempo dat Movistar oplegde voor hun kopman.

De jarige Quintana besloot niet te lang te wachten en versnelde op zo'n 4 km van het eind. Enkel Kudus en Amaro konden even aanpikken, maar de Colombiaan toonde zich een klasse te sterk en soleerde naar de zege, 40 seconden voor Kudus. Ben Hermans eindigde knap als zevende op 1:08. Greg Van Avermaet verloor uiteindelijk 4:44 en zijn leiderstrui aan Quintana, die de slotrit ingaat met 23 seconden voorsprong op Ben Hermans. Morgen zijn de sprinters wellicht aan het feest in Valencia.

bron: Belga