Dubbel voor Van der Poel

Dubbel voor Van der Poel

Zaterdag lag het parcours op de Scheldeoever er snel bij voor de vijfde manche van het seizoen in de DVV Verzekeringen Trofee. Op het strand van Sint-Anneke vochten Mathieu van der Poel en Wout van Aert een spannende tweestrijd uit. Van der Poel probeerde meermaals te versnellen en ook Van Aert plaatste een aanval, maar ze geraakten niet van elkaar af. Ook Kevin Pauwels, die duidelijk in goede vorm verkeert, kan nog tot de laatste ronde volgen.

Zandstrook

In de laatste ronde sprintten de twee tenoren schouder aan schouder naar de zandstrook. Het was immers cruciaal om als eerste aan die passage te kunnen beginnen. Van der Poel dook als eerste het zand en legde daar de basis voor zijn zege. Van Aert finishte op vier seconden, Pauwels werd op zes seconden derde. De jarige Laurens Sweeck en Jens Adams vervolledigden de top vijf.

Valpartijen

Ook zondag waren de twee aan elkaar gewaagd. Op de Citadel van Namen was het vooral Van der Poel die de koers maakte, maar in de achterhoede maakte ook Van Aert veel indruk. De wereldkampioen moest tot driemaal toe voet aan grond zetten en was telkens opnieuw op achtervolgen aangewezen. Drie keer kwam hij ook terug voorin aansluiten. Hij slaagde er echter niet in zijn Nederlandse concurrent af te schudden. In de slotronde wist Van der Poel tot boven te fietsen op een venijnig heuveltje, terwijl Van Aert van de fiets moest. Die kloof kreeg hij niet meer gedicht. Kevin Pauwels reed opnieuw sterk en werd andermaal derde. Na afloop liet Van der Poel weten dat hij zich niet opperbest voelde. "Ik voelde me vandaag niet super", klonk het, "dus wilde ik liever geen lange solo uit de benen schudden en zette ik alles op de laatste ronde. Dat is gelukt."

Zowel in de Wereldbeker als in de DVV Verzekeringen Trofee blijft Van Aert ruim op kop omdat Van der Poel de eerste wedstrijden van het seizoen moest missen met een blessure.