Dubai Tour - Van Hooydonck behoudt plek in top vijf

Dubai Tour - Van Hooydonck behoudt plek in top vijf

Nathan Van Hooydonck moest vandaag na afloop van de rit naar Hatta Dam in de Dubai Tour stevig bekomen. Een tijdlang lag hij op de grond naar adem te happen, want de stevige helling, met in de laatste 250 meter stukken tot 17 procent, had er ingehakt. Maar de inspanning loonde, want Van Hooydonck reed naar een knappe tiende plaats, in de tijd van de winnaar, en staat nu vierde in het klassement, op zeven seconden van leider Elia Viviani. Morgen zijn er nog bonificatieseconden te winnen onderweg (2x 3,2 of 1 seconde) en aan de finish liggen er respectievelijk tien, zes en vier te rapen voor nummers drie, twee en één. "Maar ik ga niet meesprinten op het eind", zegt hij, "dat vind ik te gevaarlijk en ik ben er ook niet snel genoeg voor. Het zal bij een vierde plaats blijven, dichter lukt wellicht niet."

Anderzijds gaat hij er wel alles aan doen om de trui te behouden van de tussensprinten. "Als je er zo dicht bij bent, dan moet je die niet meer laten schieten. Het is toch mooi om een ronde af te sluiten met een trui, ook al is het slechts die van de tussensprinten. Ik heb er hard voor gereden en ik vind dat ik die trui wel verdien. Het wordt zaak om morgen met de ploeg niemand te laten ontsnappen die me kan bedreigen in de stand. Ik denk wel dat we daarin kunnen slagen."

"Over mijn prestatie van vandaag ben ik heel tevreden", eindigt hij, "tiende, op zo'n finish, daar kan ik trots op zijn. Het is mijn eerste plek in de top tien bij de profs."

bron: Belga