Drugslab voor veiligheidsdiensten op Pukkelpop

Drugslab voor veiligheidsdiensten op Pukkelpop

Tijdens Pukkelpop zullen de veiligheidsdiensten een mobiel testlab kunnen gebruiken om drugs ter plaatse te testen. Het is echter uitgesloten dat gebruikers er hun drugs zelf kunnen testen, zoals dinsdag door VTM Nieuws gemeld. Dat bevestigt Politie Limburg Regio Hoofdstad aan het persagentschap Belga. Op de festivalweide zal een testlab van de civiele bescherming staan voor snelle analyses van onderschepte drugs. Zo moet een drugsdode - zoals vorige maand op Tomorrowland - vermeden worden op het Limburgse festival.

"Het feit dat de civiele bescherming constant met een testlab aanwezig is, is wel nieuw. Het is echter helemaal niet zo dat Pukkelpoppers daar hun drugs kunnen testen. Het is echt alleen maar een hulpmiddel voor alle veiligheidsdiensten", klinkt het bij Politie Limburg Regio Hoofdstad. "Aan de hoofdingang en aan de ingang van de campings zijn er wel een 'Drugs Deposit Boxen' om drugs weg te werpen voor men de controle binnengaat. Dat hebben we al jaren."

Zowel politie als organisatie benadrukt dat drugs niet getolereerd worden op Pukkelpop. Op het festival wordt dus een zerotolerancebeleid gehanteerd. "We willen heel duidelijk stellen dat het zelf testen van drugs onder geen enkel omstandigheid het geval zou zijn. Drugs zijn niet welkom op Pukkelpop, dus er valt dan ook niets te testen", aldus de Pukkelpop-organisatie.

bron: Belga