Dronken chauffeurs moeten naar het lijkenhuis in Thailand

Dronken chauffeurs moeten naar het lijkenhuis in Thailand

Bestuurders die in Thailand dronken achter het stuur zitten, worden momenteel bestraft met gemeenschapsdienst. Vaak houdt dat in dat ze moeten helpen met de straat schoon te maken of bomen te kappen. Af en toe moeten ze in een ziekenhuis helpen, waar ze slachtoffers van verkeersongelukken helpen verzorgen, maar dat blijkt niet genoeg om de boodschap over te brengen.

Nonjit Natepukka, de directeur van de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor gemeenschapsdienst, verklaart aan Bangkok Post dat het aantal dronken bestuurders ondanks hun inspanningen nog steeds in stijgende lijn zit, zowel bij tieners die voor het eerst bezopen achter het stuur kruipen als bij recidivisten. In een poging de boodschap toch over te brengen, stelde zijn afdeling voor aan de regering om chauffeurs met een glas te veel op tijd te laten doorbrengen in het lijkenhuis van een ziekenhuis.

Natepukka kwam vorige week met de suggestie over de brug en de Thaise overheid lijkt er oren naar te hebben. Zo werden enkele ziekenhuizen al gebrieft over de maatregel. Dat is net op tijd voor Songkran, een nieuwjaarsfeest dat de Thais tussen 13 en 15 april vieren met de nodige hoeveelheid drank. Volgens Bangkok Post sterven er 2,3 mensen per uur tijdens de feestelijkheden, terwijl om het uur ongeveer 160 personen gewond raken.

Foto: AFP / STR