Dronken Brit moet 180 euro ophoesten voor verkeerskegel op hoofd

Dronken Brit moet 180 euro ophoesten voor verkeerskegel op hoofd

Tijdens een avond uit kreeg de 20-jarige Daniel O'Donnell volgens Metro UK het lumineuze idee om een verkeerskegel op zijn hoofd te zetten. Andere feestbeesten konden het hoofddeksel ook smaken en wilden per se op de foto met de grapjas. Daarom negeerde O'Donnell ook het bevel van de politie om de reflecterende kegel van zijn hoofd te verwijderen.

De agenten konden niet lachen met het dronken gedrag van O'Donnell en maakten een proces-verbaal op. Ondanks de wens van zijn advocaat om de zaak te regelen met een boete, moest de 20-jarige feestneus zelfs voor de rechter verschijnen.

"Dat was een verspilling van belastinggeld, van mijn tijd en van hun tijd. Mensen bleven maar grapjes maken over de kegel. Ik kwam het gerechtshof binnen met een serieus gezicht en vertrok met een lach. Gewoonweg belachelijk", aldus de beklaagde bij Metro UK.

Ondanks de grappen rond de kegel, was dat voor de politie niet de kern van de zaak. "Hij had inderdaad een kegel op het hoofd, maar we hebben de arrestatie verricht wegens verstoring van de openbare orde", getuigde een agent. De rechter ging akkoord met de politie en gaf de beklaagde een boete van 155 pond (180 euro).

Foto AFP / A. Buchanan