Drink het niet alleen, lees er ook over: wijn

Drink het niet alleen, lees er ook over: wijn

Dom Perignon In Een Rugzak 

Je zou dit boek zelf in een Eastpak rugzak met je mee moeten nemen, want dat leest onderweg lekker weg. Je stapt als het ware bij de schrijver achter op de motor (Huib Edixhoven) en reist met hem mee langs wijngaarden van China, Chianti, Bordeaux en Californië. Hij beleeft bizarre avonturen en vertelt al reizende van alles over wijn.

Een Hedonist In De Kelder

Een wijnboek geschreven door Jay McInerney. Waar je die van kent? Van de Amerikaanse roman Bright Ligths, Big City (1984). McInerney is een bekend schrijver die zich dit keer waagde aan een wijnboek. Met scherpe observaties en humor geeft hij een beeld van de wijnwereld.

Leven als Gort in Frankrijk

Ilja Gort weet wel raad met de schrijverij en de wijn. Zonder inbouw wijnklimaatkast 2 zones weet hij de mooiste wijnen een plaats te geven. Hij heeft immers een flinke wijnkelder. Liever nog vertelt hij je over zijn wijnen en die van anderen. Op televisie en in zijn boeken. Je leest het zomaar uit, want het is heel toegankelijk geschreven. Voor zowel wijnkenners als leken. Het leert je veel over wijn maken en wijn drinken.

Monsieur Louis

Louis Kat schreef over zijn leven als wijninkoper een boek. Geen boek over hoe je wijnen bewaart in een wijnklimaatkast 2 zones, maar een boek dat speciaal verscheen voor het 150-jarig bestaan van de Haarlemse wijnwinkel Okhuysen.

Cork Dork

Bianca Bosker zegde haar baan op om topsommelier te worden. Dan heb je als vrouw binnen te dringen in een, volgens haar, gesloten wereld van echte diehards als het om wijn gaat. Ze schreef er een grappig en bijzonder verhelderend boek over.