Drieduizend mensen nemen afscheid van Eddy Wally

Drieduizend mensen nemen afscheid van Eddy Wally

Binnen in de kerk werden de 550 plaatsen ingenomen door familieleden zoals dochter Marina (foto) en dierbaren, zoals Herr Seele, Wendy Van Wanten, Koen Crucke en Showbizz Bart. Tijdens de afscheidsviering werd ‘The voice of Europe' gelauwerd om zijn gave om mensen samen te brengen en troost te bieden. Bart Herman zong een ode aan Eddy Wally en Christoff bracht een eigen versie van het Onze Vader. Aan het einde van de mis werd de witte kist buitengedragen op de tonen van 'My Way', gezongen door de charmezanger zelf.

Na de middag vertrok de begrafenisstoet, met een goudkleurige lijkwagen gevolgd door een witte limousine voor de familie, naar de begraafplaats van Zelzate, waar Eddy Wally een plaatsje kreeg naast zijn overleden echtgenote. 

Tijdens een persconferentie na de begrafenis heeft manager Hugo Colpaert aangekondigd dat er binnenkort een album met onuitgegeven werk van Eddy Wally verschijnt. Het gaat om opnames van acht tot zes jaar geleden. Op de plaat zullen ook Marina en andere Vlaamse vedetten te horen zijn.

Foto Belga / J. A. Gekiere