Drie vreemde gevolgen van een slapeloze nacht

Drie vreemde gevolgen van een slapeloze nacht

1. Je bent minder optimistisch

Lees ook

Wie een korte nacht achter de rug heeft, kan bevestigen dat het moeilijk is om met een roze bril naar het leven te kijken. Vorig jaar nog vonden onderzoekers van de Binghamton universiteit in New York dat mensen die te weinig slapen, meer last hebben van negatieve gedachten. Wie bovendien een genetische aanleg heeft voor depressie én minder dan zeven uur per nacht slaapt, loopt meer risico op depressieve symptomen.

2.  Je vindt moppen minder grappig

Lees ook

Slaapgebrek beïnvloedt zelfs je gevoel voor humor. Uit een Amerikaanse studie blijkt dat mensen die kampen met een slaapgebrek, cartoons minder grappig vinden. Cafeïne geeft je misschien wel energie, maar je gevoel voor humor is nog altijd zoek.

3. Je bent mensen minder snel dankbaar

Lees ook

Amerikaanse wetenschappers vroegen hun deelnemers om vijf dingen op te sommen waar ze dankbaar voor zijn. Vervolgens moesten ze hun eigen dankbaarheid beoordelen. Wat blijkt? Diegene met een slechte nachtrust waren lang niet zo dankbaar als de mensen die wel uitgerust waren. Uit een ander experiment kwam dezelfde bevinding naar voren: mensen voelden zich meer dankbaar als ze twee weken lang voldoende uiltjes hadden kunnen knappen, en ze waren egoïstischer als vaak wakker hadden gelegen in bed.