Drie tips om stinkend rijk te worden

Drie tips om stinkend rijk te worden

In het boek 'Heel Veel Geld legt Wilkin de geheimen bloot van de meest succesvolle miljardairs van de afgelopen 2.000 jaar, denk maar aan de superrijken zoals Bill Gates, Mark Zuckerberg en Donald Trump.

"Een verrassende uitkomst is dat de methoden om fabelachtig rijk te worden veel gemeen hebben", schrijft de econoom in de inleiding. In totaal destilleerde hij zeven tips om een gigantisch fortuin te vergaren. Wij halen er de drie belangrijkste uit.

1. Zorg dat je niet de beste, maar de enige bent

Stel dat je de beste koffie van de wereld maakt: zolang er nog een resem andere barista's zijn, zul je nooit superrijk worden. Wie poen wil scheppen, moet er met andere woorden voor zorgen dat je amper concurrenten hebt. Toegegeven, tegenwoordig is het geen sinecure om een monopolie te vestigen. Een tweede optie is ervoor te zorgen dat je de grootste bent. Het beste voorbeeld is misschien wel Apple of Windows. Ook al zijn er gelijkaardige bedrijven die betere producten opleveren, toch zullen ze nog bergen winst maken dankzij hun wereldwijde bekendheid.

2. De slechtste plek om te ondernemen is de beste

Volgens Wilkin zijn ondernemers geneigd om een bedrijf uit de grond te stampen in een economie met gevestigde regels. Maar dat is nefast voor de winst omdat je rekening moet houden met concurrerende prijzen. De auteur raadt aan om naar een groeieconomie of een piepkleine markt te gaan.

3. Bezit is alles

Wie het tot biljonair wil schoppen, moet starten met het bezitten van dingen. Zorg dat je een patent hebt, want alleen zo kan je er geld aan verdienen. Bovendien kan je met geld ook extra geld maken. Denk maar aan verhuurwoningen. Dankzij huurinkomsten kan je nog meer onroerend goed kopen, om deze opnieuw te verhuren.

Foto Pexels